sâmbătă

9 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 aprilie, 2022

Acțiunile Meta Platforms, compania care deține Facebook, au înregistrat o creștere puternică joi, după ce platforma de socializare a raportat o creștere peste așteptări a numărului de utilizatori în primul trimestru din acest an, spre ușurarea investitorilor care se temeau că rețeaua pierde teren pe măsură ce noua generație se îndreaptă spre platforme precum TikTok, informează Bloomberg.

Acțiunile Meta au crescut miercuri cu peste 19%, după ce Meta a raportat 1,96 miliarde de utilizatori zilnici pentru platforma sa, o revenire pe creștere după declinul din ultimul trimestru al anului trecut. Analiștii estimau 1,94 miliarde de utilizatori zilnici. Numărul de noi utilizatori zilnici activi a crescut cu 31 milioane în primele trei luni din acest an.

Veniturile au urcat cu 6,6% în primul trimestru din 2022, la 27,9 miliarde de dolari, și ar fi fost chiar mai ridicate dacă nu ar fi fost războiul din Ucraina, a informat compania.


Acțiunile Meta au scăzut cu aproape 50% în acest an deoarece investitorii au devenit din ce în ce mai îngrijorați de faptul că principalul motor de afaceri și profit al Meta – publicitatea pe fluxurile sale de socializare – își pierde din avânt.

Provocările persistă

În ciuda rezultatelor bune din primul trimestru, Meta se confruntă în continuare cu o serie de provocări. Directorul executiv al companiei, Mark Zuckerberg, a recunoscut că aplicația video TikTok, deținută de ByteDance din China, oferă o concurență serioasă pentru atenția tinerilor utilizatori.

În același timp, modificările aduse regulilor de colectare a datelor de pe iPhone-urile Apple. au împiedicat Meta să difuzeze reclame direcționate către utilizatori. Anul trecut, directorii Meta au spus că modificările de confidențialitate vor reduce vânzările companiei în 2022 cu aproximativ 10 miliarde de dolari.

De asemenea, agențiile de publicitate au cheltuit mai puțin din cauza problemelor de pe lanțurile de aprovizionare, a inflației și a războiului din Ucraina, a mai explicat compania.


Profitul net al Meta din primul trimestru al acestui an s-a ridicat la 7,5 miliarde de dolari, sau 2,72 dolari pe acțiune, analiștii estimând 2,56 dolari per titlu. Pentru acest trimestru, Meta se așteaptă la vânzări de 28 – 30 miliarde de dolari, în timp ce analiștii previzionează vânzări de 30,7 miliarde de dolari.

„Această perspectivă reflectă o continuare a tendințelor care influențează creșterea veniturilor în primul trimestru”, a spus compania într-un comunicat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: