luni

17 ianuarie, 2022

Autoritățile din Belarus au deturnat cursa Ryanair cu 24 de minute înainte de-a primi e-mailul cu amenințarea de bombă la bord

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 mai, 2021

Activistul Roman Protasevici, pentru arestarea căruia a fost deturnat avionul

Amenințarea cu bombă invocată de autoritățile din Belarus pentru a deturna duminică avionul în care se afla jurnalistul Roman Protasevici a fost trimisă după ce aeronava fusese deviată de la traseul ei, scrie Reuters, citând o declarație făcută joi de furnizorul de servicii de email Proton Technologies AG.

Dezvăluirea a fost făcută inițial miercuri, de către grupul britanic de cercetare Dossier Center și publicată de Daily Beast, care au obținut împrună mesajul de amenințare, trimis cu 24 de minute după ce autoritățile de la Minsk au avertizat echipajul avionului că există o amenințare cu bombă.

Într-un comunicat de presă transmis joi, Proton Technologies AG precizează: ”Nu am văzut nicio dovadă credibilă că ceea ce susțin bielorușii este adevărat”, și anunță că va sprijini autoritățile europene dacă i se va solicita acest lucru.


Activistul Roman Protasevici și prietena acestuia, Sofia Sapega, au fost arestați duminică în urma deturnării la Minsk, sub un fals pretext (o presupusă amenințară cu bombă din partea Hamas), a cursei Ryanair în care călătoreau pe ruta Atena – Vilnius.

Liderii statelor membre ale UE au decis luni seară să închidă spațiul aerian al Uniunii pentru companiile aviatice ale Belarus și au cerut Organizației Internaționale a Aviației Civile să deschidă de urgență o anchetă în legătură cu deturnarea cursei Atena-Vilnius produsă duminică.

Tot luni, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat că pachetul de investiţii ale Uniunii Europene în Belarus, în valoare de 3 miliarde de euro, va rămâne blocat ”până când ţara va trece la democraţie”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

 


 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr