duminică

21 aprilie, 2024

22 decembrie, 2020

Apple își propune să producă în 2024 propriul model de mașină electrică cu conducere autonomă, bazată pe un tip inovator de baterie, potrivit unor surse citate de Reuters.

Proiectul auto al marelui producător de iPhone, cunoscut sub denumirea Project Titan, a debutat încă din 2014, dar Apple ți-a reorientat prioritățile spre software. În 2018, Doug Field, un veteran Apple care a lucrat între timp și la Tesla, s-a întors și proiectul a fost reluat.

De atunci, Apple a progresat suficient de mult ca să construiască un vehicul pentru consumatori, spre deosebire de rivalii de la Alphabet (Wayno) care construiesc robo-taxiuri fără șofer.


Apple se concentrează pe noul proiect de baterie, care ar urma să reducă „radical ” costul acesteia și să crească distanța de autonomie.

Dezvoltarea unei linii de afaceri auto – electrice este o provocare privind constituirea lanțului de aprovizionare fie și pentru posibilitățile financiare ale Apple. Companiei Tesla a lui Elon Musk i-a luat 17 ani ca să ajungă pe profit.

„Dacă există o companie pe planetă care are resursele necesare pentru a face acest lucru, probabil că este Apple. Dar, în același timp, o mașină nu este un telefon mobil ”, a spus o persoană care a lucrat la Project Titan.

Rămâne neclar cine ar asambla o mașină marca Apple. Anterior Apple a început negocieri cu Magna International, care au fost întrerupte când planurile Apple au devenit neclare.


Pentru ca afacerea să devină profitabilă producătorii au nevoie de cel puțin 100.000 de vehicule pe an.

Și există încă posibilitatea ca Apple să decidă să-și reducă eforturile la un sistem de conducere autonomă, care ar putea fi integrat cu o mașină fabricată de un producător de automobile tradițional, mai degrabă decât ca producătorul iPhone să vândă o mașină marca Apple.

Planurile Apple privind propria sa mașină elecrtică ar putea întârzia până în 2025 din cauza pandemiei sau mai târziu.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: