duminică

3 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 noiembrie, 2021

Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), Germania a înregistrat joi 50.196 de cazuri noi şi 235 de morţi din cauza Covid-19, relatează AFP.

”Pandemia se răspândeşte din nou în mod spectaculos”, a subliniat un purtător de cuvânt al Cancelariei germane şi a îndemnat autorităţile regionale competente să impună noi măsuri sanitare cât mai rapid.

Presiunea asupra spitalelor creşte, iar această intensificare puternică a epidemiei este atribuită unui nivel relativ slab al vaccinării în Germania, de aproximativ 67%.


Mai multe landuri afectate puternic, precum Saxonia şi Bavaria, iar de curând și Berlinul, au impus noi restricţii vizând persoanele nevaccinate, cele mai afectate de această reintensificare a pandemiei.

Începând de luni, Berlinul urmează să interzică accesul persoanelor nevaccinate în restaurante fără terasă, baruri, săli de sport şi în saloane de înfrumuseţare.

Un test negativ nu mai permite accesul în aceste locuri publice, în cazul în care persoanele respective nu s-au vaccinat sau nu pot dovedi că s-au vindecat de Covid-19.

Social-democratul Olaf Scholz, care urmează să-i succeadă Angelei Merkel la conducerea Germaniei, şi viitori săi parteneri de coaliţie – Verzii şi Partidul Liberal (FDP) – au depus în Parlament un set de măsuri mai stricte vizavi de persoanele neimunizate.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: