luni

26 septembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 decembrie, 2021

Austria se alătură Belgiei, Olandei şi Spaniei și legalizează sinuciderea asistată pentru persoanele cu boli grave sau incurabile, scrie AFP citată de Agerpres.

Curtea Constituţională a Austriei ordonase guvernului, anul trecut, să revizuiască legislaţia care pedepseşte moartea asistată cu până la cinci ani de închisoare.

Potrivit textului validat de toate partidele, cu excepţia formaţiunii de extremă dreapta Partidul Libertăţii (FPÖ) – adulţii bolnavi în faza terminală sau care suferă de o boală permanentă şi debilitantă vor putea beneficia de asistenţă pentru a-şi pune capăt vieţii.


Doi medici vor trebui să evalueze fiecare caz, dintre care unul trebuie să fie calificat în medicină paliativă. În special, ei vor trebui să determine dacă pacientul este capabil să ia decizia în mod independent. În plus, trebuie să treacă o perioadă de cel puţin 12 săptămâni înainte de a se acorda accesul la sinucidere asistată pentru a se asigura că cererea nu survine din cauza unei crize temporare. Această perioadă va fi redusă la două săptămâni pentru pacienţii aflaţi în ”stadiul terminal” al unei boli.

Această lege funcţionează pentru a respecta demnitatea umană, a afirmat ministrul Justiţiei Alma Zadic (Verzii), citată de agenţia de presă APA, dar are şi scopul de a se asigura că ”nimeni nu alege calea morţii dacă există alte posibilităţi”. Astfel, pentru dezvoltarea îngrijirilor paleative a fost alocat un buget de 108 milioane de euro.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

”Personalitatea economică” a județelor din România, respectiv sectoarele care produc cea mai mare parte a valorii adăugate brute (VAB) de la nivel local, variază semnificativ de la județ

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: