duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 decembrie, 2019

Asociațiile de elevi din București și județele Constanța, Maramureș și Vâlcea cer demisia ministrului Educației, Monica Anisie, pentru că un proiect de OUG publicat pe site-ul ministerului plafonează din nou naveta elevilor din mediul rural”, potrivit unui comunicat al Asociației Elevilor din Constanța (AEC), cita de Mediafax.

Reprezentanții celor patru asociații de elevi cer și retragerea de urgență a proiectului Ordonanței de Urgență a Guvernului privind decontarea transportului elevilor.

„Proiectul propus de Ministerul Educației și Cercetării urmărește să modifice art. 84, alin. (3) din Legea educației naționale în sensul introducerii unor „cuantumuri maxime” pentru sumele ce pot fi decontate elevilor, urmând ca Guvernul să stabilească aceste sume printr-o hotărâre de guvern în termen de 30 de zile”, spune comunicatul citat.


„Concret, elevilor nu li se vor putea deconta cheltuielile de transport integral, ci în baza unui plafon stabilit de Guvern, la fel ca între 2013 și 2016, când a fost adoptată OG nr. 29/2013, iar din 400 de lei, suma aproximativă pentru un abonament pe o distanță de 50 km, elevilor li se decontau doar 120 de lei”, mai spune AEC.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Reprezentanții elevilor susțin că ministrul Educației ia decizii contradictorii contradictorii cu obiectivele ministerului pe care îl conduce și „împotriva elevilor”.

„Dorim să atragem atenția că în acest moment ministrul educației, Monica Anisie, dorește să ia măsuri chiar aflate în contradicție cu obiectivele pe scurt ale MEC, din anexa 3 la bugetul ministerului, care prevedea că unul dintre obiective este „inițierea unor eforturi guvernamentale pentru deblocarea decontului navetei elevilor și cadrelor didactice și pentru finanțarea transportului școlar intrajudețean”. Astfel, deși reprezentanții Guvernului se laudă săptămânal că susțin educația și vor să ajute elevii, de fapt, din nevoia de a cheltui cât mai puțini bani, iau măsuri contra elevilor. Cea propusă prin acest proiect este una dintre ele. În loc ca MEC să pună în aplicare în mod corect Decizia CCR, autoritatea o interpretează în mod eronat pentru a nu aloca bani în vederea decontării integrale a navetei”, au mai transmis reprezentanții AEC.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: