Asociația Dăruiește Viață a terminat primul spital pentru copiii bolnavi de cancer din România - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Asociația Dăruiește Viață a terminat primul spital pentru copiii bolnavi de cancer din România

14 octombrie, 2020

Asociația Dăruiește Viață a terminat de ridicat clădirea primului spital pentru copii bolnavi de cancer din România, construit exclusiv din donații și sponsorizări, în curtea Spitalului Marie Curie din București, au anunțat miercuri Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele ONG-ului.

„Am terminat de ridicat clădirea. Fațada este aproape gata. Lucrăm încă la interioare și compartimentări. Lucrăm la primul centru de radioterapie dedicat copiilor și suntem în proces de selecție a firmei care va construi blocul operator, cu 5 săli de operație”, spune Oana Gheorghiu, vicepreședintele Asociației Dăruiește Viață.

(Citiți și: ”Învățăturile celor două femei care construiesc un spital de stat, către cei care se luptă cu statul ca să construiască orice lucru bun”)

La ridicarea spitalului au contribuit cu donații și sponsorizări 350.000 de oameni și 4.000 de companii. Lucrările au durat doi ani.


Asociația Dăruiește Viață a anunțat că următorul proiect va fi reconstrucția totală a Spitalului de Copii Marie Curie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Spitalul pentru copii bolnavi de cancer, a cărui clădire este deja ridicată, va fi extins prin adăugarea unei noi clădiri, de aproximativ aceeași suprafață și capacitate, unde vor fi mutate celelalte specializări din Spitalul de Copii Marie Curie.

Actuala clădire a Spitalului Marie Curie va fi renovată și transformată în spații de cazare pentru părinți, cu săli de studiu, cantină sau săli de curs. Dăruiește Viață lansează un nou apel de strângere de fonduri pentru #NoiFacemUnSpital – reconstrucția integrală a Spitalului Marie Curie.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr