sâmbătă

15 iunie, 2024

13 august, 2012

Philip Gordon, asistentul secretarului de stat Hillary Clinton, s-a întâlnit luni dimineața cu președintele suspendat, Traian Băsescu, urmând ca apoi să aibă întrevederi cu șeful interimar al statului, Crin Antonescu, și cu premierul Victor Ponta.

Înaltul reprezentant al diplomațiie americane a fost însoțit la sediul de campanie al lui Băsescu de ambasadorul american, Mark Gitenstein, care l-a întrebat pe președintele suspendat ce mai face.

”Nu pea bine”, a răspuns Băsescu, zâmbind.


La masa de discuții, Philip Gordon s-a arătat interesat de punctul de vedere al lui Băsescu.

”Sunt nerăbdător să aflu perspectiva dumneavoastră”, a spus oficialul american, în scurtul fragment de înregistrare pus la dispoziția presei de stafful de campanie al președintelui suspendat.

În debutul întâlnirii, la momentul oportunităților de imagine pentru presă, Gordon a refuzat în mod expres să intre în discuția cu Băsescu în prezența jurnaliștilor.

Întrevederea a durat aproximativ o oră, la discuții fijnd prezenți și consilieri ai lui Traian Băsescu, printre care Cristian Diaconescu, Bogdan Mănoiu, Iulian Chifu.


Tot luni, Gordon urmează să fie primit de la ora 13.00 de președintele interimar, Crin Antonescu, iar de la ora 17.00, de premierul Victor Ponta.

Departamentul de Stat al SUA a exprimat îngrijorarea Statelor Unite față de acțiunile recente ale Guvernului României, care – susține diplomația americană – afectează echilibrul democratic.

”Pe 12 august, secretarul asistent Gordon va merge la București, România, unde se va întâlni cu oficiali guvernamentali de rang înalt pentru a discuta îngrijorările pe care Statele Unite le au față de recentele acțiuni ale Guvernului, care amenință sistemul democratic de control și echilibru și slăbesc instituții independente”, a anunțat Departamentul de Stat al SUA.

De asemenea, Gordon se va întâlni cu membri ai societății civile și ai comunității de afaceri, ”pentru a discuta felul în care munca lor joacă un rol imporant în întărirea valorilor și principiilor democratice care unesc comunitatea transatlantică”, menționează Departamentul de Stat de la Washington.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: