Asiguratorul german Gothaer se retrage din România - CursDeGuvernare.ro
luni

25 octombrie, 2021

Asiguratorul german Gothaer se retrage din România

21 decembrie, 2018

Christopher Lohmann, președinte CA Gothaer

Grupul german Gothaer a luat decizia să se retragă din România. Din 2019 va continua să administreze doar polițele vechi și eventualele daune la acestea. „Nu a fost o decizie ușoară”, spun oficialii grupului citați de Digi24.

Grupul german Gothaer anunță o „reașezare ordonată a activităților din România”, într-o strategie ce urmează să fie detaliată în primul trimestru al anului viitor.

Asigurătorul, care în vară nega existența unor negocieri de vânzare a subsidiarei din România, spunând că o va sprijini în continuare pentru o creștere sănătoasă, arată acum că vrea să se concentreze pe piața din Germania, iar în România va continua să administreze doar polițele vechi, cât vor fi în vigoare, și eventualele daune ce vor apărea la acestea.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„În contextul implementării strategiei Gothaer 2020, Grupul Gothaer și-a revizuit în detaliu activitățile din Europa de Est și a decis să își concentreze resursele pe piața germană. În consecință, Gothaer România va dezvolta și implementa o strategie ce vizează o reașezare ordonată a activităților companiei din România, strategie care va fi anunțată în primul trimestru din 2019. Polițele în vigoare și dosarele de daună ce pot apărea în perioada de valabilitate a portofoliului existent vor fi bineînțeles administrate în desfășurarea normală a activității societății”, precizează grupul, într-un comunicat de presă.

Gothaer deține o cotă de piață în România de 1,93%, activând în piață de 5 ani și având 240 de angajați.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr