miercuri

24 aprilie, 2024

21 ianuarie, 2020

Preşedinţii Emmanuel Macron şi Donald Trump au convenit pe parcursul weekend-ului să prelungească până la sfârşitul anului negocierile privind taxarea giganţilor din domeniul digital, plănuită de Paris.

Totodată, și au fost amânată și creșterea tarifelor vamale americane pentru anumite produse importate din Franța.

Cele două părți vor continua negocierile egida Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), potrivit unei surse diplomatice franceze, citată de Reuters.


Cei doi lidei „au fost de acord să dea o şansă negocierilor până la sfârșitul anului. În această perioadă nu vor fi alte tarife”, a spus sursa citată.

Emmanuel Macron a postat pe Twitter o declarație despre „discuția grozavă” pe care a avut-o. vamale, a adăugat el. Donald Trump a replicat: „Excelent”, potrivit France24.

Ulterior, Casa Albă a confirmat că „cei doi lideri au fost de acord că este important să se finalizeze cu succes negocierile privind taxarea serviciilor digitale și că au discutat și alte probleme bilaterale”.

SUA şi Franţa își dăduseră, în 7 ianuarie, un răgaz de 15 zile ca să ajungă la un acord care să permită continuarea negocierilor la OECD, privind instaurarea unei taxări internaţionale a giganţilor din domeniul digital, precum Google, Amazon sau Facebook.


Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, urmează să se întâlnească miercuri, la Davos, cu omologul său american Steven Mnuchin pentru a discuta detaliile continuării convorbirilor în cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Franţa decisese în iulie să impună o taxă de 3% din veniturile companiilor de servicii digitale care realizează afaceri de peste 25 de milioane de euro în Franța și de 750 de milioane de euro în toată lumea, în aşteptarea adoptării unor reglementări internaţionale, potrivit Reuters.

În urmă cu un an, SUA au relansat negocierile privind taxarea sectorului digital în cadrul OECD, pe care le blocaseră de mai mulţi ani, dar au pus în decembrie condiţii respinse de Franţa.

Administraţia Trump a ameninţat apoi că va suprataxa „cu până la 100%” importuri alimentare franceze (șampanie și brânză, mai ales )echivalând cu 2,4 de miliarde de dolari, potrivit AFP, citată de France24.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: