joi

23 mai, 2024

1 aprilie, 2022

Forţele ucrainene au anunţat vineri că au recucerit 11 localităţi în nord, lângă Kiev și Sumi, și în sud, lângă Herson. Parte din succese sunt confirmate de Ministerul britanic al Apărării, în nota zilnică privind războiul din Ucraina, notă preluată de The Guardian.

În contraofensivă, forţele ucrainene au întâlnit echipament militar rus abandonat, inclusiv tancuri T-64, a anunţat Ministerul Apărării de la Kiev. 

Autorităţile ucrainene au putut livra hrană şi medicamente localnicilor, se mai menţionează în comunicatul ministerului. 


Ministerul britanic al Apărării a transmis vineri dimineață că forțele ucrainene au recuperat localitățile Sloboda și Lukashivka, aflate la sud de Chernihiv și situate de-a lungul uneia dintre principalele rute de aprovizionare dintre oraș și Kiev.

De asemenea, britanicii spun că armata ucraineană a continuat să efectueze contraatacuri de succes, dar limitate, la estul și nord-estul Kievului.

Ucraina așteaptă armament super modern

Atât Chernihiv, cât și Kiev au fost supuse unor lovituri aeriene și rachete continue, în ciuda angajamentelor Rusiei de a reducere activitățile militare în aceste zone, mai notează ministerul britanic al Apărării.

Ucraina își va putea proteja mai bine cerul de forțele inamice pentru că va primi echipamente militare „super moderne” din partea SUA și a Marii Britanii, a declarat, vineri, ambasadorul Ucrainei în Japonia, Sergiy Korsunsky, relatează Reuters.


Kate Bedingfield, director de comunicare la Casa Albă, anunța joi: „Am văzut că această invazie este un eșec strategic pentru Putin și pentru Rusia. Acum încearcă să-și redefinească obiectivele inițiale ale invaziei. Am văzut dovezi incontestabile că acesta este un dezastru strategic pentru Rusia”.

Potrivit informațiilor Occidentale, Rusia a retras în Belarus parte a forțele sale active în nordul Ucrainei, echipamente și militari, pentru o reconsiderare a strategiei de atac.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: