marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 iunie, 2013

România va putea disloca în teatrele de operațiuni cel mult 3.039 de militari ai Ministerului Apărării Naționale, în anul 2014, cu 351 mai puţini decât în 2013, a hotărât luni Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

”S-a aprobat numărul de militari care pot fi dislocaţi în teatrele de operaţii în anul 2014 – este de 3.039 de militari, cu 351 de militari mai puţini decât în 2013”, a declarat președintele Traian Băsescu.

Dintre cei 3.039 militari, 1.364 de militari vor fi dislocaţi în teatrele de operaţii, ţinând cont şi de reducerea participării României cu forțe în Afghanistan, iar 1.675 vor fi la dispoziţie, dislocabili la ordin, atunci când se va lua o astfel de decizie în interiorul NATO sau al Uniunii Europene.


În schimb, Ministerul Afacerilor Interne va avea disponibili, anul viitor,1.089 de jandarmi şi poliţişti, pentru misiuni ONU, NATO, ale Uniunii Europene sau OSCE, care implică participarea structurilor de jandarmerie şi poliţieneşti, a precizat președintele.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: