sâmbătă

13 iulie, 2024

15 noiembrie, 2023

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a declarat miercuri că organizația a pierdut legătura cu personalul medical de la spitalul al-Shifa din Gaza, după ce forțele israeliene au început ceea ce au descris ca fiind o „operație direcționată” în interiorul unității.

„Rapoartele privind incursiunile militare în spitalul al-Shifa sunt profund îngrijorătoare”, a scris directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, pe rețelele de socializare, relatează Reuters. „Am pierdut din nou legătura cu personalul sanitar din spital. Suntem extrem de îngrijorați pentru siguranța lor și a pacienților lor.”

Vorbind la telefon de la spital, un oficial al Ministerului Sănătății, Munir al-Boursh a declarat pentru Associated Press că soldații israelieni au ocupat subsolul spitalului și alte unități, inclusiv cele care găzduiesc departamentele de urgență și chirurgie.


„Ei sunt încă aici… pacienții, femeile și copiii sunt îngroziți”, a spus el. Munir al-Boursh a cerut ONU și Comitetul Internațional al Crucii Roșii să asigure un coridor sigur pentru ca pacienții, personalul medical și familiile strămutate blocate în unitate să plece.

Al-Boursh a spus că un oficial israelian a vorbit cu el la telefon miercuri devreme și i-a cerut să se alăture forțelor care percheziționează instalația, dar el a refuzat.

Israelul susține că armata sa a livrat materiale medicale spitalului și susține că Hamas operează un centru de comandă de la subsolul complexului, acuzație pe care Hamas a negat-o.

Alte operațiuni anunțate de armata israeliană

Armata israeliană a mai anunțat miercuri că, în timpul operațiunilor sale din Gaza, a „distrus un avanpost al organizației teroriste Hamas” în nordul Fâșiei Gaza. Într-o declarațiepe Telegram, armata a comunicat: Avanpostul a fost folosit de organizația teroristă Hamas ca bază de antrenament, unde teroriștii s-au pregătit să atace civilii israelieni și soldați. Deși a fost deghizat ca un centru de antrenament, activitățile teroriste au provenit din avanpost. În plus, militarii au descoperit tuneluri teroriste, explozibili și mine. În timpul activității, au fost eliminați zeci de teroriști și au fost distruse zeci de lansatoare antitanc și mortiere și infrastructură semnificativă de control”.


În paralel, armata israeliană a anunțat că trage din nou peste linia albastră trasată de ONU care marchează granița dintre Israel și Liban după „un număr de atacuri lansate către teritoriul israelian”.

Armata susține că a lovit „un punct de observare Hezbollah în Liban”.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: