sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 martie, 2022

Preşedintele Autorităţii pentru Reformă Feroviară (ARF), Ştefan Roşeanu, anunță că va lansa în câteva zile o nouă licitaţie pentru achiziţia de trenuri electrice regionale RE-R, scrie Agerpres.

„Avem ultimul răspuns de la ANAP (Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice n.r). Colegii de la Tehnic înglobează observaţiile pe care le face ANAP pe documentaţiile de achiziţii şi, în baza acestui demers, vom putea să încărcăm documentaţia şi am pornit-o. Ţine de puterea colegilor mei de cât de repede putem să muncim şi să corectăm ce ne-a propus ANAP”, a spus Ștefan Roşeanu.

Curtea de Apel Bucureşti a menţinut deciziile Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) şi Autorităţii pentru Reformă Feroviară (ARF) de anulare a licitaţiei publice pentru achiziţia de rame electrice regionale (RE-R).

ARF anunţa că, pe 16 decembrie, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) – Secţia a IX-a Contencios Administrativ şi Fiscal a respins ca nefondate plângerile ofertanţilor Alstom Ferroviaria S.p.A şi CRRC Qingdao Sifang, formulate în urma anulării procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică privind „Achiziţia de material rulant nou destinat transportului regional şi suburban feroviar de călători (trenuri electrice regionale RE-R)”.

Potrivit ARF, prin Decizia nr. 2769/16.12.2021, instanţa de judecată a confirmat atât rezoluţia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor de respingere a contestaţiilor ofertanţilor Alstom Ferroviaria S.p.A şi CRRC Qingdao Sifang, cât şi măsura Comisiei ARF de evaluare – numită în cadrul acestei licitaţii – de anulare a procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică menţionat.

Autoritatea a reamintit că a fost obligată, prin Decizia CAB nr. 2142 din 12.11.2020, să identifice o modalitate unică de calcul a consumului de energie electrică şi să reevalueze ofertele din punct de vedere energetic, în măsura în care era posibilă compararea acestora, iar în ipoteza contrară să anuleze procedura de atribuire, fapt ce s-a întâmplat în data de 20.08.2021.

„După comunicarea deciziei CAB, ARF va proceda la revizuirea documentaţiei de atribuire a contractului de achiziţie publică de rame electrice RE-R şi, în cel mai scurt timp, va iniţia o nouă licitaţie publică”, se spunea în comunicatul de la acea dată al ARF.

Valoarea estimată a contractului este de 1.707.125.000 lei, fără TVA, iar finanţarea este asigurată prin bugetul de stat și prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: