luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 septembrie, 2020

Aplicația pentru înscrierea în programul de granturi destinat IMM-urilor a fost lansată și poate fi accesată la http://granturi.imm.gov.ro, a anunțat marți ministrul economiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

”A fost deschisă etapa de creare profil, user şi parolă- etapa premergătoare lansării celor trei măsuri de sprijin”, a precizat ministrul.

În această etapă toți aplicanții interesați de oricare din cele trei măsuri de sprijin vor avea posibilitatea preînregistrării datelor reprezentanților legali/împuterniciți, precum și datele persoanelor juridice.


În această primă etapă nu contează ordinea înregistrării datelor și nu se aplică principiul ”primul venit– primul servit”. Preînregistrare va rămâne deschisă pe toată perioada de înscrieri la cele trei măsuri. Companiile care doresc să se scrie trebuie să aibă semnătură electronică validă. Ghidul de pre-înregistrare poate fi consultat AICI.

”Procedura va avea două etape: în prima fază toţi beneficiarii celor trei scheme de finanţare se pot înscrie în aplicaţie pentru a-şi verifica firma şi introduce toate datele necesare, iar în cea de-a doua etapă beneficiarii vor putea aplica efectiv şi încărca documentele necesare pentru accesarea granturilor”, a explicat anterior Virgil Popescu.

Cele trei scheme de granturi pentru care vor putea beneficia companiile vizează:

  • microgranturi de 2.000 de lei pentru microîntreprinderi – 100 de milioane de euro;
  • granturi de capital de lucru cuprinse între 2.000 și 150.000 de euro pentru companiile a căror activitate a fost direct afectată de pandemia Covid-19 și de restricțiile impuse de autorități – 350 de milioane de euro;
  • granturi pentru investiții de până la 200.000 de euro – 550 de milioane de euro.

În România există în jur de 723.595 de IMM-uri, dintre care 666.356 microîntreprinderi, 48.230 companii mici și 9.009 întreprinderi mijlocii, care angajează peste 2,5 milioane de persoane.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: