vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 iunie, 2018

Mitingul anunţat de multă vreme de PSD va avea loc în 9 iunie de la ora 20:00, în Piaţa Victoriei, şi va avea ca temă apărarea democraţiei şi a statului de drept, a afirmat luni, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, liderul partidului, Liviu Dragnea.

În ziua de 9 iunie, se va organiza și Bucharest Pride 2018, decicat comunităţii LGBT. Parada are ca punct de plecare tot Piața Victoriei, ora 17:30.

Conducerea PSD ”amenință” din decembrie 2017 cu organizarea unui miting de amploare în Capitală. Tema acestui miting s-a schimbat de câteva ori: gândit inițial ca formă de denunțare a ”abuzurilor comise de statul paralel”, s-a transformat în aprilie 2018 în sprijin acordat ”familiei tradiționale”, apoi PSD a vehiculat organizarea unei manifestații de susținere a guvernului Dăncilă, ca în final să fie decisă varianta protestului față de ”abuzurile” unor instituții.


„Este un miting împotriva faptului că democraţia şi statul de drept sunt puse sub semnul întrebării. Vrem să arătăm că suntem decişi să mergem până la capăt. Îi asteptm pe toti ce care doresc să trăiască într-o ţară liberă, unde instituţiile nu mai sunt sub teroare. O ţară care, din cauza unei propagande, se pune problema ca o structură neligitimă, obscură, subterană să paraziteze instituţiile statului, să influenţeze în mod ocult decizii importante, să permită abuzuri, intruziuni ilegale, să permită ca cetăţeni români, firme româneşti sa fie inchişi, zeci, sute, mii de destine să fie distruse, având în vedere niste interese care nu tot timpul sunt doar din interior”, a declarat luni Liviu Dragnea.

Întrebat ce instuţii se află sub teroare şi ce instituţii fac abuzuri, el a răspuns că le va nominaliza la miting.

„Ne interesează să protejăm justiţia şi pe cei care o înfăptuiesc”, a precizat Liviu Dragnea.

Ideea organizării unui miting de amploare al PSD nu este deloc nouă. În decembrie 2017, în PSD s-a discutat și, în final, s-a decis organizarea mai multor manifestații, în București și în alte mari orașe din țară.


„Va fi un miting de protest, nu pentru susținerea Guvernului, a lui Dragnea, a programului de guvernare. E un miting împotriva statului paralel, împotriva abuzurilor, împotriva ascultării telefoanelor. Un miting pe care românii l-au cerut. Mesajul este că aceasta este majoritatea, aceștia sunt românii, care vor altceva, mesajul poate o să fie receptat și la Bruxelles”, declara atunci Codrin Ștefănescu, secretarul general adjunct al PSD.

Comitetul Executiv al PSD a aprobat apoi, în aprilie, sugestia președintelui Liviu Dragnea de a organiza un miting de amploare, în cursul lunii mai, în București. Pretextul mitingului: sprijin acordat familiei tradiționale.

Luna mai fusese avansată, anterior, ca termen și pentru organizarea referendumului pentru revizuirea Constituției în sensul redefinirii familiei.

Organizarea mitingului PSD a fost ”sabotată” de dorința partidului de a afișa larga adeziune populară – inițial vehiculându-se cifra de 1 milion de participanți.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Noul miting stabilește cifre mai realiste- pe 9 mai ar fi așteptați în Piața Victoriei 30.000 de persoane. Cifra fusese avansată în urmă cu o săptămână, dar luni Liviu Dragnea a asigurat că vor veni ”câteva sute de mii” de oameni.

ALDE a promis PSD sprijin în organizarea manifestării, inclusiv prin convocarea membrilor săi la manifestarea gândită de Liviu Dragnea.

Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: