duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 august, 2019

Guvernul a renunțat la intenția de a amâna cu o săptămână începerea cursurilor din învățământul preuniversitar, intenție ce a generat reacții critice din partea părinților și a cadrelor didactice.

Ministrul interimar a făcut anunțul joi, după ședința Executivului, spunând că a decis ca anul școlar să înceapă la 9 septembrie. Decizia era luată deja, existând un Ordin de ministru prin care Ecaterina Andronescu a stabilit, în urmă cu aproape o lună, structura anului școlar 2019 – 2020.

Ideea amânării a apărut la ultima ședință de guvern la care a participat Ecaterina Andronescu, de pe 31 iulie, când Viorca Dăncilă i-a cerut acest lucru sub pretextul că ar exista o solicitare din partea părinților:


Vă rog, doamna ministru Ecaterina Andronescu să luaţi în calcul începerea anului şcolar de la 16 septembrie. Sunt convinsă că este încă o măsură aşteptată de elevii din România.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ulterior, s-a aflat că cererea venea din partea patronatelor din turism, care au făcut presiuni atât pe lângă ministrul de resort, dar și la Ministerul Educației și asupra asociațiilor de părinți. Cel mai insistenți ar fi fost hotelierii de pe litoral, care i-ar fi spus ministrului Turismului, Bogdan Trif, că scurtarea vacanței școlare de vară le va afecta afacerile și i-au cerut să facă demersuri pentru a fi prelungită vacanța mare.

Surpriza a venit săptămâna aceasta, când patroni din turism au declarat, sub protecția anonimatului, că ei solicitaseră prelungirea vacanței de vară de anul viitor, nu de anul acesta.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: