miercuri

17 iulie, 2024

3 aprilie, 2024

UE trebuie să-și consolideze baza industrială de apărare și să privească dincolo de nevoile militare imediate ale Ucrainei către o producție mai durabilă și pe termen lung, a afirmat marți secretarul de stat american Antony Blinken, în timpul unei vizite la Paris.

Vizita a avut loc înainte de ministeriala NATO la care participă și oficialul american, în contextul în care națiunile occidentale caută să își intensifice eforturile pentru a oferi sprijin financiar și militar pe termen lung Ucrainei.

”Este un „moment critic” pentru Ucraina, a declarat marți Blinken, citat de Euractiv, îndemnând însă UE să privească dincolo de nevoile militare imediate ale Ucrainei către o bază industrială de apărare consolidată pentru o producție mai susținută, pe termen lung. „Este o investiție în noi înșine”, a spus Blinken, adăugând că „provocările pe care le vedem în Ucraina nu vor dispărea mâine și trebuie să ne asigurăm că apărările noastre sunt cât mai puternice posibil”.


Călătoria în Europa a lui Anthony Blinken vine în momentul în care Kiev anunță periodic că rămâne fără muniție pentru a opri invazia rusă, în timp ce doar o parte din toate angajamentele militare și financiare ale UE s-au materializat pe câmpul de luptă.

La un summit pe tema Ucrainei de la Paris la sfârșitul lunii februarie, președinții UE, șefii de stat și miniștrii din Canada, SUA și Marea Britanie au convenit să cumpere muniție din afara UE pentru a satisface cele mai stringente nevoi ale Ucrainei. De asemenea, s-au angajat, printre altele, să sporească cooperarea în ceea ce privește furnizarea de rachete cu rază medie și lungă de acțiune către Ucraina, apărarea cibernetică și coproducția de arme pe teritoriul ucrainean.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: