vineri

1 martie, 2024

20 martie, 2018

Mihai Gâdea, Bianca Grigore și Mugur Ciuvică, în solidar cu Antena 3, trebuie să-i plătească Laurei Codruța Kovesi 300.000 de lei reprezentând daune provocate prin ”încălcarea drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie, imagine şi viaţă privată”.

Decizia nu este definitivă, dar este executorie.

De asemenea, instanța îi ”obligă pe pârâţii SC Antena 3 SA şi Gâdea Mihai-Emanuel să formuleze scuze publice reclamantei-pârâte, precum şi să redea, în mod public şi în integralitate, dispozitivul prezentei hotărâri în termen de maxim cinci zile de la data rămânerii definitive a acesteia”, se mai arată în sentinţă de CA Ploiești, citată de News.ro.


Gâdea Mihai-Emanuel, Grigore Bianca, Ciuvică Mugur-Cristian şi SC Antena 3 SA trebuie să mai plătească, tot în solidar, 3.650 lei cheltuieli de judecată către Kovesi, reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu apărător ales în apel.

”Obligă pe apelanta reclamantă-pârâtă la 50 lei cheltuieli de judecată (taxă judiciară de timbru) către apelantul pârât-reclamant Savaliuc Răzvan-Ovidiu. Ia act că apelantul-pârât Radu Tudor va solicita cheltuieli de judecată pe cale separată”, se mai arată în sentinţă.

Obiectul procesului

Procurorul-șef al DNA a cerut despăgubiri de un milion de lei, pentru acuzaţiile de muşamalizare a anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu ce i-au fost aduse pe postul Antena 3. Banii obținuți în urma acestui proces vor fi donați în scopuri caritabile.

În luna ianuarie a acestui an, Laura Codruţa Kovesi a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o plângere privind tergivesarea procesului, plângere care a fost admisă. Şefa DNA a cerut ICCJ să dispună continuarea procesului după ce, în decembrie anul trecut, acesta fusese suspendat prin decizie a judecătorilor de la Curtea de Apel Ploieşti.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: