luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 martie, 2020

Aprope o treime din personalul neoperativ închisorile României va rămâne acasă, începând de luni, ca urmare extinderii epidemiei de coronavirus Covid-19 care a și determinat declararea stării de urgență, potrivit unui comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

În penitenciarele din România sunt 20.689 de deținuți, în prezent și ANP precizează că nu sunt înregistrate cazuri de îmbolnăviri cu coronavirusul Covid-19)

„Având în vedere dinamica răspândirii virsului SARS-CoV-2, în conformitate cu prevederile art.9 din Hotărârea nr. 8/09.03.2020 a Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, aprobată prin Hotărârea nr. 6/09.03.2020 a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, începând cu data de 16.03.2020, la nivelul tuturor unităţilor subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, 30% din personalul care lucrează în program normal de lucru (8h/zi), cu excepţia celor care fac parte din sectoarele operativ, medical şi de intervenţie psihosocială, va rămâne la domiciliu, în baza unei planificări aprobate de directorul fiecărei unităţi”, spune comunicatul citat.


Angajații rămași acasă vor îndeplini atribuțiile care pot fi acoperite de acasă.

De asemeni, ANP spune că măsura „nu aduce atingere siguranţei locurilor de deţinere sau misiunilor specifice şi promovează conduita preventivă asumată de instituţiile din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Președintele Klaus Iohannis a declarat stare de urgență, în vigoare începând de luni, pe fondul intrării României în Scenariul 3 al epidemiei cu coronavirusul Covid-19, după ce s-a depășit pragul de 101 de persoane contaminate.

În prezent sunt confirmate 127 de cazuri.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: