joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 februarie, 2020

Annegret Kramp-Karrenauer va renunța la șefia partidului de guvernământ german Creștin Democrat și nu va mai candida pentru funcția de Cancelar al Germaniei.

Kramp-Karrenbauer, unanim percepută în Germania drept succesor preferat și favorizat de Angela Merkel să îi preia postul la finalul mandatului, în 2021, și-a anunțat decizia în cadrul Comitetului executiv CDU organizat luni, anunță Bild.

(Citiți și: ”Succesoarea Angelei Merkel la conducerea CDU: Annegret Kramp-Karrenbauer”)

Decizia a fost luată după ce CDU a intrat în coaliție cu AfD pentru a-l instala în funcția de ministru-președinte al landului Turingia pe liberalul Thomas Kemmerich. Este pentru prima oară de la încheierea celui de-al doilea Război Mondial când un premier de land german a fost ales cu ajutorul extremei drepte.


Thomas Kemmerich a demisionat din funcție duminică, din cauza scandalului imens provocat de alianța CDU-AfD al cărui beneficiar a fost.

Annegret Kramp-Karrenauer a anunțat partidul că dorește să rămână ministru al Apărării, dacă partidul și grupul său parlamentar va continua să îi acorde sprijin, mai scrie Bild.

Annegret Kramp-Karrenbauer a câștigat șefia CDU în decembrie 2018, când l-a învins pe Friedrich Merz în turul al doilea al scrutinului intern din cadrul celui mai mare partid german.

Angela Merkel a fost revoltată de alianța pe care liderii partidului său au încheiat-o în Turingia și a cerut anularea alegerilor pentru poziția de ministru-președinte al landului. Angela Merkel a concediat sâmbătă un membru important al guvernului său şi al propriului său partid conservator care şi-a exprimat în mod deschis satisfacţia în legătură cu alegerea foarte controversată a noului lider din Turingia.


E vorba de Christian Hirte, care a fost până acum vicepreşedintele CDU în acest land și secretar de stat în Ministerul Economiei şi Energiei, comisar guvernamental pentru landurile est-germane, adică avea rolul să susţină procesul de integrare a celor cinci landuri – printre care Turingia – ce formau Republica Democrată Germană înainte de reunificarea din 1990.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: