sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 septembrie, 2017

Aurel Şaramet, fostul şef al Fondului Naţional de Garantare, nu poate justifica un milion de euro din avere, potrivit Agenției Naționale de Integritate. Inspectorii ANI au cerut instanței confiscarea acestei sume.

Pentru perioada în care a condus Fondul, Aurel Șaramet nu poate justifica 4.868.494 lei, diferența dintre averea acumulată și veniturile realizate, menționează ANI, într-un comunicat pe care-l prezentăm integral:

Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 4.868.494 Lei (aprox. 1.058.828,62 Euro), între averea dobândită și veniturile realizate de către ȘARAMET AUREL în perioada exercitării funcției publice.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către ȘARAMET AUREL.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative. ȘARAMET AUREL nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.


Aurel Şaramet  a deţinut funcţia de director în cadrul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor Pentru IMM în perioada 20 decembrie 2004 – 06 noiembrie 2013.

Conform declaraţiei de avere de la părăsirea funcţiei averea sa consta în:

  • un teren intravilan în Bucureşti cumpărat în 2003
  • 4,5 hectare de teren agricol în judeţul Constanţa, cumpărate în 2004
  • o cotă parte de 14 hectare dintr-un teren de 28 de hectare, extravilan, cumpărat în 2005
  • trei case dobândite în 2001 şi 2002, două dintre ele în Bucureşti
  • două autoturism Mercedes. cumpărate în 2003 şi în 2007
  • bijuterii, colecţii numismatice şi tablouri în valoare totală de 229.000 de euro
  • trei conturi la bănci în valoare de 2.722.700 de lei, de 398.000 de lei şi de 12.000 de euro

Reamintim că în 2012, Aurel Şaramet a fost învinuit într-un dosar de fraudă bancară cu un prejudiciiu de 22 de milioane de euro. Dosarul bancherilor, cum a fost numit, a fost instrumentat de DIICOT și trimis în instanță.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: