vineri

1 martie, 2024

30 iunie, 2020

Părinții din Anglia care refuză să-și trimită copiii la școală din septembrie, fără a exista motive întemeiate, vor fi amendați, a anunțat luni ministrul Educației Gavin Williamson. „Dacă elevii lipsesc în mod repetat de la școală fără motive bine întemeiate, părinții vor primi amenzi”, a spus oficialul, citat de The Guardian.

Amenzile pentru nefrecventarea cursurilor existau, însă ele au fost suspendate pe perioada epidemiei de Covid-10 și părinții au avut libertatea de alege dacă riscă să-și trimită copii la școală, după ce unitățile de învățământ au început să se redeschidă în iunie.

În weekend, premierul Boris Johnson a transmis că abordarea se va schimba în toamnă, când învățământul va redeveni obligatoriu. În mod obișnuit, părinții pot fi amendați cu 60 de lire pentru o absență nemotivată, sumă ce se dublează dacă plata nu se face în 21 de zile, după care este posibilă inculparea.


Măsura revenirii la amenzi face parte din planul de redeschidere în siguranță a școlilor, în septembrie, plan ce va fi prezentat spre sfârșitul acestei săptămâni.

Participarea la ore va fi obligatorie, dacă nu există motive întemeiate sau cursurile nu au fost suspendate oficial.

Sindicatele din învățământ și directori de școli au solicitat să se amâne reintroducerea amenzilor, întrucât mulți părinți vor fi în continuare îngrijorați de riscul pe care noul coronavirus îl reprezintă pentru sănătatea copiilor sau a celorlalți membri ai familiei.

Patrick Roach, secretar general al organizației sindicale a profesorilor NASUWT, a declarat că oficialii ar trebui să-și concentreze eforturile pentru a câștiga încrederea părinților și profesorilor în planul de redeschidere a școlilor.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: