sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 august, 2021

La două zile după ce a discutat, la Moscova, conflictul dintre Rusia și Ucraina cu președintele rus Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel merge în Ucraina, pentru a se întâlni duminică cu președintele Volodimir Zelenski, anunță DPA.

În timpul discuțiilor, se așteaptă ca Angela Merkel să abordeze lipsa progreselor realizate în implementarea Acordului de la Minsk, un plan de pace convenit în 2015 cu medierea franco-germană.

Forțele ucrainene luptă separatistii susținuți de Rusia în regiunile Donetsk și Luhansk, nu departe de granița rusă, din 2014. Potrivit estimărilor ONU, peste 13.000 de oameni au fost uciși de la începerea conflictului.


De asemenea, pe ordinea de zi se va găsi și subiectul conductei de gaz Nord Stream 2, aproape finalizată, o întreprindere comună ruso-germană și un alt punct de dispută între Rusia și Ucraina.

Oficial, Germania lucrează pentru a se asigura că Ucraina continuă să fie o țară de tranzit pentru gazul rusesc către Europa și că încasează taxe pentru aceasta. În timpul vizitei sale la Moscova, vineri, Angela Merkel a repetat că conducta este un proiect economic care asigură securitatea energetică europeană.

Cancelarul a mai spus că Germania este dedicată integrității teritoriale a Ucrainei și că nu recunoaște anexarea peninsulei Crimeea

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

După sosirea sa la Kiev, Angela Merkel va merge să depună o coroană de flori la mormântul soldatului necunoscut, la 80 de ani de la invazia Germaniei naziste în Uniunea Sovietică. Ea va comemora apoi morții revoluției din 2014 din Ucraina, începută în piața Maidan, care a condus la prăbușirea regimului pro-rus Ianukovici.


Înaintea vizitei cancelarului Merkel, Ucraina a primit 1,5 milioane de doze de vaccin Astrazeneca Covid-19 din Germania. Ambasadorul german Anka Feldhusen a predat sâmbătă dozele, în valoare de aproximativ 6 milioane de euro, ministrului ucrainean al Sănătății, Viktor Liașeko.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: