Angajări fictive la CN Aeroporturi București, dosar trimis în instanță - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Angajări fictive la CN Aeroporturi București, dosar trimis în instanță

1 octombrie, 2019

Cristina Elena Neamțu (foto), fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, a fost trimisă în judecată sub acuzația de complicitate la abuz în serviciu și de fals intelectual în formă continuată.

Ea ar fi fost angajată fictiv, potrivit DNA, la Compania Națională Aeroporturi București, cu acordul lui Sorinel Ciobanu și al lui Liviu Radu, ambii foști directori general al Companiei Naționale „Aeroporturi București”.

”În perioada 06.10.2015 -17.12.2015, inculpata Neamțu Cristina –Elena ar fi semnat condica de prezență, atestând în fals prezența sa locul de muncă pentru o durată de 432 ore, în realitate aceasta fiind prezentă doar 56 de minute (cele patru dăți în care s-a prezentat la sediul Companiei Naționale „Aeroporturi București” SA pentru a semna condica de prezență)”, se arată în comunicatul DNA.


Compania Națională „Aeroporturi București” SA s-a constituit parte civilă în procesul penal, împotriva inculpaților Ciobanu Sorinel și Neamțu Cristina Elena, cu suma de 70.857 lei.

Inculpații din dosar și infracțiunile pentru care au fost trimiși în judecată:

Sorinel Ciobanu – la data faptelor director general al Companiei Naționale „Aeroporturi București” (C.N.A.B.) SA, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

  • abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit
  •  folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată (fosta infracțiune de conflict de interese)
Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cristina Elena Neamțu – la data faptelor referent de specialitate în cadrul Serviciului Relații Externe, din cadrul Direcției Relații Externe –Compania Națională „Aeroporturi București” (C.N.A.B.) SA, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

  • complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit
  • fals intelectual în formă continuat

Liviu Radu – la data faptei director general al Companiei Naționale „Aeroporturi București” (C.N.A.B.) SA, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr