sâmbătă

28 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 iulie, 2019

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de acreditare a Andreei Păstîrnac (foto) în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Belgia, anunță Administrația Prezidențială.

Andreea Păstîrnac a deţinut, din februarie 2018 până în prezent, funcţia de consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă. A fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni în guvernele Grindeanu şi Tudose, dar şi secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, în Guvernul Dăncilă.

Înainte de a fi ministru, ea a fost ambasadorul României în Israel.


Ea activa în MAE din anul 1993 şi a mai ambasador în Cipru, iar între 1996 şi 2001 a fost profesor invitat la Universitatea Tel Aviv.

În noiembrie 2015, ea a fost acuzată de membri ai comunităţii româneşti din Israel că nu s-a implicat în sprijinul însoţitorilor victimelor din Colectiv transferate la Tel Aviv.

Președintele Klaus Iohannis a mai semnat vineri și un decret privind rechemarea lui Lucian Fătu din calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Elenă.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: