luni

22 aprilie, 2024

8 mai, 2016

liviu_batineanu_33665700Medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu (foto), şi personalul medical de pe Ambulanţa Puls cu care a fost transportat la spital fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng au fost audiaţi, duminică, la Poliţia Capitalei, în dosarul în care se fac cercetări privind moartea jucătorului.

Întrebat de Digi24 dacă ambulanţa care l-a preluat pe Ekeng era dotată cu defibrilator sau nu, doctorul Bătineanu a spus: „Nu pot să spun dacă a avut sau n-a avut. Nu ştiu ce se întâmpla în jurul meu. Îi făceam masaj cardiac şi apoi s-au deschis uşile. Nu ştiu dacă aveau…“.

De menționat că vineri seara, Întrebat de ce nu s-au făcut manevrele de resuscitare pe terenul de fotbal, medicul Clubului Dinamo, Liviu Bătineanu, a declarat că “resuscitarea s-a făcut în ambulanţă”.


Ulterior, Liviu Bătineanu a declarat pentru ProSport că nu i-a făcut masaj cardiac pe gazon fotbalistului Patrick Ekeng pentru că acesta avea puls şi respira şi a spus că stopul cardiac s-ar fi instalat în ambulanţă.

În cazul morții fotbalistului dinamovist survenite vineri seara, în timpul partidei cu Viitorul Constanța, Ministerul Sănătăţii şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au anunţat sâmbătă că întreprind controale la serviciul privat de ambulanţă PULS, care a intervenit în cazul tragicului eveniment.

Până la concluziile oficiale, Raed Arafat a afirmat duminică faptul că acest control a descoperit nereguli ”serioase” la serviciul de ambulanță care avea contract cu echipa Dinamo.

”Cineva nu a respectat regulamentele şi legislaţia, sau după ce a obţinut o autorizaţie a modificat ceva şi nu a respectat mai departe ce la momentul autorizării a fost corect”, a declarat presei secretarul de stat în MAI Raed Arafat.


Procurorii criminaliști din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București și ofițerii din cadrul Serviciului Omoruri efectuează cercetări în cazul decesului jucătorului de fotbal Patrick Ekeng sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în cauză fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem, informează un comunicat al Parchetului.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a sesizat Colegiul Medicilor în legătură cu modul în care medicul de la ambulanţa privată a intervenit la caz.

Personalul desemnat din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti şi personalul din cadrul Serviciului Inspecţie al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă vor verifica, printre care:

  • ambulanţele serviciului de ambulanţă privat şi dotarea acestora, precum şi respectarea normativelor în vigoare
  • respectarea legislaţiei privind acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi transport sanitar în regim privat
  • schema de personal şi a calificărilor acestora, precum şi a documentelor care atestă formarea continuă a angajaţilor care lucrează pe ambulanţe
  • documentele întocmite în urma intervenţiilor la cazurile de urgenţă şi de consultaţii la domiciliu, inclusiv cele care se fac în baza protocolului cu Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov şi în baza contractului cu Casa de Asigurări.

„La finalul controlului, în funcţie de aspectele constatate vor fi luate măsurile legale care se impun, iar concluziile vor fi făcute publice”, precizează Ministerul Sănătăţii.

ekengCazul decesului fotbalistului camerunez Patrick Ekeng este investigat de către Ofiţerii Serviciului-Omoruri după ce au existat informaţii că ambulanţa prezentă la locul tragediei nu era echipată corespunzător. Mai mult, despre medicul de pe ambulanţă, care ar fi trebuit să-i acorde fotbalistului primele îngrijiri, se spune că se afla în tribună, mânca seminţe şi fuma.

Dinamovistul Patrick Ekeng a decedat vineri seară, după ce s-a prăbuşit pe teren în minutul 69 partidei Dinamo – Viitorul. Ekeng fusese trimis pe gazon cu doar şapte minute înainte. El a murit la Spitalul Floreasca, după ce medicii au încercat zeci de minute să îl resusciteze.

„A fost adus cu o ambulanţă fără manevre de resuscitare, din câte ştim. În stop cardio-respirator la Camera de Gardă. S-au iniţiat manevre de resuscitare care au durat o oră şi 30 de minute. Au rămas fără rezultat”, a confirmat sâmbătă Cristian Pandrea, medic la Spitalul de Urgenţă Floreasca.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: