marți

17 mai, 2022

ANAF vinde proprietăţile din Deltă ale lui Sorin Ovidiu Vîntu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 septembrie, 2017

ANAF scoate la vânzare proprietăţile din Delta Dunării deținute de Sorin Ovidiu Vîntu. Licitaţia prin care statul vrea să recupereze o parte a prejudiciului de 83 de milioane de euro din dosarul Petrom Service va avea loc la sfârşitul acestei luni, anunță Digi24.

Preţul de pornire al licitației este de un milion de euro. Sunt scoase la vânzare un teren de 14.000 de metri pătraţi din Sulina și un hotel cu trei etaje şi restaurant, tot din zona Deltei Dunării.

Licitaţia va fi organizată în Bucureşti, pe 28 septembrie, la ora 15:00.


Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat definitiv la şase ani şi două luni de închisoare pentru delapidare şi spălare de bani.

În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi fostul lider de sindicat Liviu Luca.

ANAF nu are performanțe notabile în ceea ce privește recuperarea prejudiciilor din marile dosare. În cazul lui Dan Voiculescu, prejudiciul constatat în dosarul ICA a fost recuperat în proporție de sub 10 %, cel condamnat fiind deja în libertate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În dosarul lui Relu Fenechiu gradul de recuperare a prejudiciului este egal cu zero, fostul liberal fiind și el în libertate.


În 2016, în prima jumătate a anului ANAF prezenta pentru ultima oară o statistică în domeniu: 80 de milioane de lei în dosare penale în care s-a dispus confiscarea unei sume totale de peste 1 miliard de lei.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: