vineri

26 aprilie, 2024

19 martie, 2019

Mesaj unic în Europa: Nu, nu e fake – acest anunț a fost fotografiat, în 2018, în sediul Administrației fiscale Sector 2

9.000 de accesări simultane – acesta este pragul de la care, astăzi, marie 2019, se blochează infrastructura informatică care se află în spatele interfeței pe care utilizatorii externi o folosesc pentru a comunica cu Fiscul.

Surse din domeniu au declarat pentru cursdeguvernare.ro că, în primele două săptămâni din martie, specialiștii IT din Fisc au ”peticit” cum au putut sistemul, ridicându-i ”performanțele” până la pragul de 9.000 de accesări simultane, total insuficient însă pentru perioadele de vârf în care companiile fac raportări.

Chiar și așa, în momentul în care și persoanele fizice au început să  depună Declarația unică de venit și Formularul 230, Spațiul Privat Virtual nu a mai putut fi folosit.


Cauza evidentă a blocajului: în jur de 3 milioane de utilizatori au apărut în perioada din lună în care cele 300.000 de firme își depun declarațiile

(Citiți și: Luni, 11.03.19 – Apocalipsa după ANAF)

Soluția Ministerului de Finanțe, asumată de ANAF, a fost tipic dâmbovițeană: Guvernul a prorogat termenul-limită de depunere a celor două documente. Noul termen este 31 iulie, șase zile după ce expiră data-limită la care companiile depun, lunar, declarații.

Finanțele au amânat problema cu care se confruntă Fiscul pentru că nu vor să o rezolve- resursele au fost direcționate către relativ noul Centru Național pentru Informații Financiare, aflat la Ministerul de Finanțe.

Precizare importantă: Înființarea acestui centru a fost unul dintre cele mai puternice motive pentru care guvernul a renunțat la programul de reformă al ANAF convenit cu Banca Mondială.

(Citiți și: Finanțele aruncă la coș definitiv contractul de modernizare a ANAF cu BM – 6 ani și 18 de milioane euro pe apa sâmbetei)

Planul ”strategic” cu privire la ANAF


Surse apropiate Ministerului de Finanțe afirmă că problemele ANAF sunt mult mai mari, iar instituția nu va putea în viitorul previzibil să crească gradul de colectare.

Noua filosofie a decidenților, numindu-i aici pe Darius Vîlcov și Liviu Dragnea, este simplă: marii contribuabili sunt cei care aduc la buget, în orice condiții și fără niciun fel de presiune, grosul veniturilor.

Sistemul informatic, care emite non-stop decizii de impunere, executări, popriri după un algoritm încă nedescifrat, mai aduce ceva bugetului, restul ne vor aduce cei pe care-i trimitem în control.

(Citiți și: ”Cristian Grosu / Ridică-te și vorbește! Elitele României și eroarea lor”)

Ministrul Eugen Orlando Teodorovici execută un plan impus de cel care dirijează cu adevărat economia, bugetul și fiscalitatea, consilierul Darius Vîlcov.

Controlul vămilor pleacă de la Fisc să treacă la Finanțe, analiza de risc a devenit sarcina CNSP condus de Ion Ghizdeanu, iar reorganizarea pe palier județean e la un pas să fie pusă în practică, responsabil cu ”selecția” noilor șefi fiind, evident, Darius Vîlcov.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: