joi

25 aprilie, 2024

8 decembrie, 2015

klemm comisie politica externa camera deputatilorAmbasadorul Hans Klemm s-a întâlnit marți, la cererea sa, cu membrii Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaților, cărora le-a prezentat o analiză a parteneriatului strategic dintre România și SUA.

Diplomatul i-a asigurat pe deputații din comisie că parteneriatul dintre cele două state rămâne foarte solid, așa cum este necesar „într-o perioadă nesigură, imprevizibilă, într-o regiune care se confruntă cu amenințări”.

„Suntem la granița estică, suntem interesați de parteneriatul strategic cu SUA”

Deputații din Comisia pentru politică externă l-au asigurat pe ambasadorul Klemm că România este foarte interesată, atât de relația cu SUA, cât și cea cu NATO: „Suntem la granița estică a UE și NATO, așa că suntem interesați de acest parteneriat NATO și desigur de parteneriatul bilateral strategic. (…) Este un sprijin și un semn clar că în acest moment foarte dificil, când am văzut la Paris discuțiile despre schimbările climatice, dar și atacurile teroriste este important să fim solidari în privința valorilor fundamentale ale democrației și să luptăm împreună împotriva atacurilor teroriste. Și sper că România este unul dintre partenerii care a dovedit pe parcursul acestor ani că poate fi un partener strategic de încredere”, a mai declarat Laszlo Borbely.

„Să ne introducă și pe noi în programul Visa Weaver”


Președintele Comisiei pentru politică externă, deputatul UDMR Laszlo Borbely, a relatat ulterior presei că deputații au ridicat problema vizelor, care nu numai că nu sunt eliminate, dar sunt adesea refuzate cetățenilor români: în 2014, 9,8% dintre românii care au aplicat pentru obținerea vizei americane au fost refuzați.

„Ceea ce ne doare foarte mult – să ne introducă și pe noi în programul Visa Weaver, pentru că vreau să vă spun că, în 2014, deja 9,8% au fost numai cei care au fost refuzați la viză. E o perioadă mai dificilă și pentru SUA, anul viitor vor fi alegeri, deci lucrăm împreună pentru a facilita pentru cetățenii români să meargă în SUA. Eu sper că nu numai la nivelul administrației Guvernului SUA, ci și la nivelul Congresului va fi o deschidere, pentru că Polonia și noi suntem în această situație”, a explicat Laszlo Borbely, citat de Agerpres.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: