miercuri

25 mai, 2022

Amazon și BlackBerry vor dezvolta interconectarea mașinilor cu producătorii prin platforma inteligentă IVY

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 decembrie, 2020

Amazon Web Services Inc și BlackBerry Limited au anunțat încheierea unui acord multianual global pentru dezvoltarea platformei IVY de procesare a datelor vehiculelor,  plecând de la BlackBerry Intelligent Vehicle Data Platform, potrivit unui comunicat comun al celor două companii.

Acțiunile BlackBerry au crescut exploziv cu 61%, marți, la bursa din new york (NYSE).

Platforma IVY permite comunicarea către producători, prin servicii cloud, a datelor autovehiculelor conectate în scopul verificării funcționării în siguranță prin senzori și al îmbunătățirii acesteia.


IVY abordează astfel problema critică a colectării, accesării și managementului datelor în industria auto, în condițiile în care autovehiculele sunt construite din mii de componente ale mai multor furnizori diferiți, cu seturi unice de caracteristici hardware și software.

Plecând de la platforma QNX a BlackbBerry, deja folosită de 175 de milioane de mașini. Amazon Web Services contează deja pe comenzile Volkswagen și Toyota, potrivit Business Insider.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

IVY ar putea potența utilizarea datelor colectate de un autovehicul pentru a identifica comportamentul șoferului și condițiile periculoase, cum ar fi gheața sau blocajele de trafic și ar putea recomanda șoferului să activeze opțiuni de siguranță, cum ar fi controlul aderenței, asistență pentru menținerea mașinii pe banda sa sau a controlului de viteză, mai spune comunicatul citat.

Platforma ar putea chiar oferi părinților date despre folosirea mașinii de către adolescenți, dacă și când se schimbă numărul pasagerilor și șoferul trimite mesaje text în timp ce conduce sau încalcă limitele de viteză.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: