luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 octombrie, 2016

gorghiu_iohannisAlina Gorghiu rămâne singură la conducerea PNL- foștii democrați au decis până la urmă să nu mai susțină pe nimeni în funcția de co-președinte PNL vacantă după retragerea forțată a lui Vasile Blaga.

Liderii PNL şi cei ai fostului PDL s-au reunit fiecare în ședințe separate, sâmbătă, pentru a decide cum va arăta, până la Congresul de anul viitor, conducerea PNL.

Potrivit protocolului de fuziune, conducerea PNL urma să fie asigurată de 2 co-președinți. Vasile Blaga a demisionat vineri din conducerea partidului după ce DNA a deschis o acțiune împotriva sa.

(Citiți și: Vasile Blaga, urmărit penal pentru trafic de influență. Acuzațiile DNA)


Decizia foștilor democrați, care puteau insista să nominalizeze un nou co-președinte, a fost de a o lăsa pe Alina Gorghiu să exercite temporar funcția de preşedinte unic al Partidului Naţional Liberal.

Suplimentar, europarlamentarul Daniel Buda a fost mandat de colegii săi să semneze listele cu candidaţi pentru alegerile parlamentare, în calitate de prim-vicepreşedinte PNL. Decizia de a-l mandata pe Buda să semneze listele a venit ca urmare a prevederilor din statutul PNL care cer ca listele de candidaţi să poarte două semnături.

Foarte probabil, tot un fost democrat-liberal va prelua și responsabilitatea coordonaării campaniei electorale.

Formula finală va fi validată într-o reuniune comună la care va participa și Alina Gorghiu, reîntoarsă în țară după o vizită în Franța.


Demisia lui Vasile Blaga din fruntea PNL a scos la suprafaţa faptul că partidul e în continuare foarte divizat. Liberalii din vechiul PNL şi cei din fostul PDL nu au aceeaşi viziunea asupra modului cum trebuie rezolvată problema şefiei.

(Citiți și: Demisia lui Vasile Blaga: între ”vechiul PNL-PDL” și ”Partidul lui Iohannis” )

Primii doreau ca Alina Gorghiu să devină preşedinte unic, ceilalţi conducere bicefală. Fostul PDL nu a reuşit însă să se pună de acord asupra persoanei care să-l înlocuiască pe Blaga.

Decizia de sâmbătă pare un succes pentru vechii liberali, care s-ar putea însă deconta la Congres, dacă PNL nu obține un scor bun în alegeri.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: