luni

22 aprilie, 2024

15 decembrie, 2019

Alexandru Cumpănașu a fost pus sub acuzare de procurorii DNA Constanța pentru fraudă, după ce ar fi mințit că deține diplomă de studii superioare atunci când a accesat un post de expert într-un proiect european derulat de SNSPA, au precizat pentru Mediafax surse judiciare.

În luna septembrie a acestui an, SNSPA a decis să verifice legalitatea angajării lui Cumpănașu în cadrul proiectului SIPOCA, pentru a clarifica situația privind studiile lui. La acea vreme, Cumpănașu a semnat un document potrivit căruia deține studii superioare. În funcție de rezultate, SNSPA a anunțat că vor fi luate măsurile legale care se impun.

Verificările SNSPA au fost dispuse după ce, în spațiul public, au apărut mai multe controverse privind studiile lui Cumpănașu. În declarația de avere publicată pe site-ul Biroului Electoral Central înainte de alegerile pentru președinție, la care Cumpănașu a candidat, acesta figura cu 66.762 lei încasați de la SNSPA.


Alexandru Cumpănașu a candidat, independent, la alegerile prezidențiale din 2019 unde s-a înscris în cursa pentru preşedinţie după izbucnirea cazului Caracal.

Este președinte al Asociației pentru Implementarea Democrației, ONG care a încheiat diverse contracte cu ministere ( Culturii, de Interne, Educației, Sănătății) sau instituți precum Academia de Poliție sau primării.

Procurorii suspectează că Alexandru Cumpănaşu ar fi minţit că are studii superioare atunci când a aplicat pentru postul de expert în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA.

Întrebat, într-o emisiune televizată, la Realitatea TV, despre studiile sale, Alexandru Cumpănaşu răspundea: „O să public pe Facebook și luați de acolo răspunsul, inclusiv adeverința de la această Academie Regală din Elveția, acolo unde termin Executiv Master, unde nu este nevoie de o diplomă de licență într-o țară sau alta.(…) Nu este o diplomă de licență oarecare pe care o fac toți proștii din România sau toate universitățile de doi lei. Foarte mulți dintre cei care au terminat Spiru Haret în România sunt niște proști cu diplomă”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: