miercuri

27 martie, 2024

14 iunie, 2016

alexander adamescuBogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost reținut luni seara, în Londra, instanța britanică urmând să judece transferarea lui în România, unde există pe numele său un mandat de arestare emis în lipsă.

El a fost ridicat în timp ce participa la o conferinţă care avea ca subiect  „abuzurile autorităţilor române pe seama mandatelor de arestare preventivă”, conform unor surse judicare citate de News.ro.

Alexander Adamescu se prezentase la conferință ca cetățean german (are și această cetățenie).


El este cercetat în dosarul mituirii unor judecători de la TMB pentru obținerea deciziilor favorabile în mai multe cazuri de insolvență.

Alexander Adamescu este suspectat că ar fi intermediat parte din aceste mite oferite judecătorilor de tatăl său.

Procurorii spun că au făcut numeroase demersuri pentru a asigura prezenţa lui Aleaxander Adamescu (carea are cetățenie germană) în faţa organelor judiciare, “însă a urmărit tergiversarea cercetărilor faţă de el şi în final sustragerea de la urmărirea penală”.

Când anchetatorii au înaintat cererea de arestare preventivă în lipsă a lui Bogdan Alexander Adamescu, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, declara că procurorii l-au localizat însă nu pot face public locul în care se află.

Dosarul insolvențelor


În acest caz, Dan Adamescu a fost deja condamnat definitiv, în luna mai, la 4 ani și 4 luni închisoare.

Omul de afaceri le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu și Elena Rovența pentru ca aceștia să dispună soluții favorabile în două dosare de insolvență.

Procurorii i-au trimis în judecată și pe practicienii în insolvență Angela Monica Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa, Emanoil Postelnicu și Gabriel Hanganu, pentru dare de mită.

Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins și primit de la practicieni în insolvență, lichidatori sau administratori judiciari sume de bani, bunuri sau servicii pentru a îndeplini, a nu îndeplini ori pentru a întârzia acte, pentru a desemna preferențial administratori judiciari, pentru a atribui preferențial dosare sau pentru a-și exercita influența pe lângă judecători de la diverse instanțe, au arătat procurorii în referatul cu propunerea de arestare.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

”În ultima perioadă, auzim – îndeosebi din partea mediului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: