luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 iulie, 2019

Partidul conservator de opoziţie din Grecia a câştigat alegerile cu avans considerabil în faţa formaţiunii condusă de premierul Alexis Tsipras, arată rezultatele unui exit-poll comandat de cinci posturi elene de televiziune, relatează Reuters.

Sondajele indică un rezultat de 38-42% pentru Noua Democraţie, în vreme ce Syriza şi-a adjudecat între 26,5% şi 30,5% dintre voturi.

Noua Democraţie, condusă de Kyriakos Mitsotakis, ar urma astfel să controleze între 155 şi 167 de fotolii în viitorul Parlament.


La sfârşitul lunii mai, premierul Alexis Tsipras a convocat alegeri anticipate, după ce Syriza a înregistrat o înfrângere zdrobitoare în alegerile europarlamentare, plasându-se cu 10 procente în spatele formațiunii conservatoare Noua Democrație care a reușit să câștige şi alegerile locale desfășurate în aceeași zi cu scrutinul european.

Syriza a ajuns la putere 2015, când a format o coaliție de guvernare cu populiștii de dreapta „Grecii Independenți”, promovând un discurs și un program anti-austeritate.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Cu toate acestea, guvernul a semnat un al treilea program de redresare economică, bazat pe un acord cu FMI și UE.

Au urmat noi alegeri, iar Syriza a câștigat scrutinul, continuându-şi guvernarea împreună cu Grecii Independenţi până la începutul acestui an, când coaliţia s-a rupt ca urmare a acordului încheiat de guvernul de la Atena cu Macedonia de Nord.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: