duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 mai, 2018

Andrei Gerea (foto), vicepreşedinte ALDE, cere din nou transparentizarea finanțărilor organizaţiile neguvernamentale, întrucât prin acestea „s-a încercat slăbirea statului şi denigrarea României în Europa”.

Acesta precizează că există semne de întrebare cu privire la adevăratele obiective urmărite de „aşa-numiţi reprezentanţi ai societăţii civile” şi este amintit miliardarul George Soroş, cel despre care unele voci spuneau că s-ar afla în spatele unor mişcări de stradă de la Bucureşti.

„Ale cui interese le apără aceste organizaţii non-profit? Ale României sau pe cele ale unor persoane precum Soroş? Sunt mari semne de întrebare asupra încercării unor oameni ca George Soroş de a slăbi România prin susţinerea unor campanii de manipulare a opiniei publice şi acoperirea abuzurilor din justiţie.

Articolul think-tank-ului american „The capital Research Group” oferă noi dovezi despre modul în care persoane ca George Soroş se implicau în susţinerea unor campanii care aduceau grave deservicii României. Ce rezultă din articolul think-tank-ului este că cei finanţaţi de George Soroş prin diversele sale fundaţii sunt tocmai cei care denigrează România la Bruxelles şi cei care manipulează opinia publică din ţară. Aceste persoane şi-au făcut titlu de glorie din aşa-zisa luptă pentru apărarea statului de drept, în vreme ce scopul acţiunii lor era tocmai acela al slăbirii statului de drept şi al consolidării statului paralel, cel al instituţiilor de forţă”, adeclarat Andrei Gerea.


Noul atac al ALDE la adresa ONG-urile vine la puțin timp după ce Comisia de la Veneția a publicat opinia în care critică un proiect de lege inițiat pe acest subiect de către Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu.

Măsurile privind condițiile de raportare a finanțărilor și sancțiunea cu  dizolvarea sunt disproporționate și trebuie eliminate, se precizează în opinia adoptată de Comisia de la Veneția în cadrul sesiunii desfășurate pe 16 – 17 martie.

Proiectul analizat de Comisie a fost adoptat tacit de Senat, în noiembrie 2017, și se află la Camera Deputaților.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: