joi

20 iunie, 2024

5 martie, 2018

FOTO: defenceindustrydaily.com

Grupul aeronautic european Airbus a anunţat luni că se va întâlni săptămâna aceasta cu reprezentanţii sindicatelor şi cu Consiliul European al Muncii (EWC) pentru a discuta posibilul impact asupra locurilor de muncă al declinului producţiei aeronavelor A380 şi A400M de transport militar, potrivit Reuters.

Airbus ar putea transfera sau concedia 3.600 de angajaţi, din cauza problemelor cu avioanele A380 şi A400M, potrivit revistei franceze Challenges de săptămâna trecută, citată de Reuters.

„Reprezentanți top managamentului Airbus se vor întâlni în 7 martie cu Consiliul European al Muncii (EWC) pentru a explica reducerile anunţate anterior la programele privind aeronavele A380 şi A400M şi pentru a analiza implicaţiile asociate pentru forţa de muncă”, spune un comunicat al companiei.


Airbus mai consideră (și regretă) că procesul în discuție ar fi fost perturbat de scurgerile spre presă, care au dus la „relatări excesive privind ipoteticele reduceri de locuri de muncă în cele patru țări în care funcționează”.

Luna trecută, Airbus a avertizat că ar putea înregistra pierderi de 1,3 miliarde de euro din cauza întârzierii producţiei avionului de transport militar A400M.

Airbus este un lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă, de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, precum şi numărul unu în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu.

În România, Airbus Helicopters a inaugurat recent o fabrică unde, după o investiţie de 52 de milioane de euro, va fi produs elicopterul cu două motoare H215. Primul aparat este aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: