vineri

29 martie, 2024

19 aprilie, 2016

klaus iohannisPreședintele Klaus Iohannis a luat act de radierea unor drepturi cu privire la imobilul care a făcut obiectul deciziei civile a Curții de Apel Brașov și va returna de îndată sumele care i-au fost virate în baza contractului de închiriere, anunță marți Administrația Prezidențială la solicitarea Agerpres.

„Domnul Klaus Iohannis a luat act de rectificarea Cărții Funciare nr. 9331 Sibiu, în sensul radierii unor drepturi cu privire la imobilul care a făcut obiectul deciziei civile a Curții de Apel Brașov. În contextul juridic creat, domnul Klaus Iohannis respectă pe deplin hotărârea justiției și, fără nicio îndoială, va returna de îndată sumele care i-au fost virate în baza contractului de închiriere, începând cu data comunicării deciziei civile a Curții de Apel Brașov”, a precizat, marți, pentru Agerpres, Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis nu mai este, începând de luni, proprietarul casei din centrul Sibiului pentru care se judecă de mai mulți ani, fiind radiat din Cartea Funciară. Președintele mai are două căi de contestație, a precizat, pentru Agrpres, Puiu Nicolae Fesan, directorul Oficiului de cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu.


Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Sibiu a solicitat în data de 25 martie a.c. radierea din cartea funciară a dreptului de proprietate al soților Iohannis.

Contestația în anulare formulată de familia Iohannis împotriva deciziei instanței din Brașov, din noiembrie 2015, prin care cei doi soți au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului se va judeca la Curtea de Apel Pitești.

Potrivit declarației acordate Agerpres, președintele Iohannis ar urma să returneze chiria încasată în perioada noiembrie 2015- mai 2016.

Potrivit unei investigații publicate de Rise Project în februarie 2016, președintele a încasat o chirie anuală de 60.000 de euro pentru imobilul din Sibiu, ritmul de încasare fiind trimestrial.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: