joi

30 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 septembrie, 2023

Agenția Europeană de Apărare (EDA) a semnat marți opt contracte cu industria europeană pentru achiziția comună de muniție de 155 mm pentru Ucraina. Potrivit Euractiv, statele membre UE și Norvegia au acum opțiunea de a procura muniție de 155 mm prin intermediul EDA, care ar funcționa ca agenție de achiziții.

Achiziția comună de muniție, în valoare de 1 miliard de euro, este unul dintre eforturile UE de a asigura muniție de artilerie și rachete pentru Kiev. „Track 2” funcționează în paralel cu celelalte programe ale UE pentru a sprijini livrările direct din stocurile și pentru a stimula producția de muniție în întreaga Uniune.

Agenția a anunțat că „muniția achiziționată este pentru cele mai comune obuziere autopropulsate pe care statele membre UE le-au trimis în Ucraina: Caesar din Franța, Krab din Polonia, Panzerhaubitze 2000 din Germania și Zuzana din Slovacia”.


Achiziția comună va include obuze, pulbere și explozibili.

În ceea ce privește următorii pași, statelor membre și Norvegia ar urma să plaseze comenzi prin intermediul contractelor-cadru negociate și semnate de EDA, care va agrega cererea.

Numele contractanților și prețurile nu vor fi dezvăluite, deoarece se califică drept „informații sensibile”, a transmis EDA.

***


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: