miercuri

19 iunie, 2024

10 aprilie, 2019

Ministrul Petre Daea, fascinat de interesul pe care Liviu Dragnea îl acordă dietei sănătoase

Președintele PSD Liviu Dragnea a avertizat, miercuri, ANSVSA, Protecția Consumatorului, Oficiul Antifraudă și Autoritatea Națională a Vămilor că, dacă nu implementează un sistem care să oprească importurile de legume și fructe „de contrabandă”, actualii angajați ai acestor instituții vor fi înlocuiți, transmite Mediafax.

”Acum, în fața dvs., le transmit un ultim avertisment celor de la Autoritatea Sanitar Veterinară, celor de la Protecția Consumatorului, Antifrauda și Vămile: dacă într-un timp foarte scurt nu vor reuși să realizeze un sistem prin care în România să nu mai intre marfă de contrabandă, mă refer în special la legume și fructe, dacă nu vor fi în stare să analizeze fiecare fruct, legumă care intră în România să nu mai intre ceva nesănătos, atunci mai bine să plece acasă sau de unde au venit. Trebuie să reușim să nu mai existe în România acest standard dublu: anume roșiile bune se păstrează pentru țările din Vest, iar în România vin roșii proaste și nesănătoase”, a anunțat Liviu Dragnea.

Liderul PSD Liviu a fost miercuri în localitatea Colibași, județul Giurgiu, împreună cu ministrul Agriculturii, Petre Daea.


Liderul PSD a mai afirmat că a vorbit cu reprezentanți ai hypermarketurilor și a aflat cum fac aceștia controale pe lanțul de producție și de procesare a fructelor și legumelor. El s-a întrebat dacă și autoritățile statului fac astfel de verificări.

„Am auzit, și pe bună dreptate, cei de la hypermarketuri vin și controlează tot lanțul de producție- de la solar, până când ajunge roșia pe raft. Întrebarea mea este: TIR-urile care vin de afară sunt controlate la fel, de la origine până ajung pe raft și pe masa românilor? Pentru că toată lumea se plânge de calitatea proastă și de faptul că nu sunt sănătoase. De asemenea, îmi povestea un lucru foarte interesant, și anume că pe ei îi costa ambalatul cepei mai mult decât era ceapa străină în raft la preț. Cu cât achiziționează străinii și importatorii ceapa sau produsele legumele și fructele care le aduc în România? Le controlează cineva?”, a completat Dragnea.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: