Afacerile auto-moto cresc cu 6%, contrucțiile inginerești cu aproape 3% - CursDeGuvernare.ro
marți

26 octombrie, 2021

Afacerile auto-moto cresc cu 6%, contrucțiile inginerești cu aproape 3%

15 iulie, 2019

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 5,9%.

Pe de altă parte, volumul construcțiilor inginerești a sporit cu 2,8%,  în serie ajustată, în primele 5 luni faţă de aceeaşi perioadă din 2018, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate luni.

Consumul auto – moto

Afacerile cu autovehicule au crescut cu 6,6% şi în seria brută, iar cele cu  serviciile de piaţă auto – moto prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 16,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 16%.


Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 9,1%), iar cel cu autovehicule cu 5,5%) iar agfacerile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor cu 3,3%).

(Citiţi şi: Vânzările auto cresc în România și scad în Europa. Crește și ponderea persoanelor fizice în achizițiile autohtone)

Volumul cifrei de afaceri a crescut la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+50,6%).

Construcţii

Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 14,5%, în serie ajustată, datorită creșterii volumului lucrărilor de construcţii noi, cu 23,6% şi al lucrărilor de reparaţii capitale cu 1,2%.


În vreme ce creșterea volumului lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale cu 31,7%, iar la clădirile rezidenţiale cu 28,5%, Creştera volumului de construcţii inginereşti a fost de numai 2,8%.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În serie brută, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 23,1%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la construcţiile noi (+30,9%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,6%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 1,6%.

Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri ale volumului de lucrări de construcții astfel:

  • clădirile nerezidenţiale cu 39,9%,
  • clădirile rezidenţiale cu 33,1% şi la
  • lucrările de construcţii inginereşti cu 7,6%.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr