sâmbătă

28 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 iulie, 2019

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 5,9%.

Pe de altă parte, volumul construcțiilor inginerești a sporit cu 2,8%,  în serie ajustată, în primele 5 luni faţă de aceeaşi perioadă din 2018, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate luni.

Consumul auto – moto

Afacerile cu autovehicule au crescut cu 6,6% şi în seria brută, iar cele cu  serviciile de piaţă auto – moto prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 16,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 16%.


Comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule a crescut cu 9,1%), iar cel cu autovehicule cu 5,5%) iar agfacerile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor cu 3,3%).

(Citiţi şi: Vânzările auto cresc în România și scad în Europa. Crește și ponderea persoanelor fizice în achizițiile autohtone)

Volumul cifrei de afaceri a crescut la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+50,6%).

Construcţii

Volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 14,5%, în serie ajustată, datorită creșterii volumului lucrărilor de construcţii noi, cu 23,6% şi al lucrărilor de reparaţii capitale cu 1,2%.


În vreme ce creșterea volumului lucrărilor de construcţii la clădirile nerezidenţiale cu 31,7%, iar la clădirile rezidenţiale cu 28,5%, Creştera volumului de construcţii inginereşti a fost de numai 2,8%.

În serie brută, volumul total al lucrărilor de construcţii a crescut cu 23,1%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la construcţiile noi (+30,9%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+9,6%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 1,6%.

Pe obiecte de construcţii, ca serie brută, au avut loc creşteri ale volumului de lucrări de construcții astfel:

  • clădirile nerezidenţiale cu 39,9%,
  • clădirile rezidenţiale cu 33,1% şi la
  • lucrările de construcţii inginereşti cu 7,6%.
Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: