marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 septembrie, 2015

bmwScandalul privind fraudarea testărilor de emisii poluante se extinde. Compania BMW susţine că nu a trişat la testele de noxe. Dezminţirea vine după ce presa germană a scris că SUV-ul diesel X3 ar depăşi de 11 ori limitele impuse de Uniunea Europeană, notează Bloomberg.

Acţiunile BMW au scăzut cu până la 9,7% joi, cel mai abrut declin din ultimii patru ani, pe fondul temerilor legate de extinderea scandalului de la Volkswagen la alţi producători europeni de maşini.

SUV-ul BMW ar fi avut emisii de 11 ori mai mari decât cele permise de legislaţia europeană în momentul în care a fost testat de Consiliul Internaţional pentru Transporturi Nepoluante, acelaşi grup care a informat autorităţile americane cu privire la neregulile de la VW, scrie Autobild.


„Grupul BMW nu manipulează testele de emisii”, au precizat reprezentanţii companiei într-un comunicat.

Acţinile BMW au scăzut până la 72,05 pe bursa din Frankfurt. Şi acţiunile producătorul german Daimler au fost afectate. Acestea au scăzut joi cu până la 5,8% pe bursa germană.

Uniunea Europeană a îndemnat joi statele membre să lanseze propriile investigaţii cu privire la respectarea limitelor de noxe impuse producătorilor de maşini.

„Invităm toate statele membre să lanseze investigaţii la nivel naţional”, a spus Lucia Caudet, purtător de cuvând al Comisiei Europene.


Ministrul german de Transport a anunţat deja că verificările pe care le va face nu se vor limita la maşinile Volkswagen.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: