luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 ianuarie, 2014

Fostul premier Adrian Năstase, care a primit anul acesta a doua condamnare cu executare, a fost exclus, luni, din Baroul Bucureşti, pe temeiul nedemnităţii profesionale, pentru că lezează imaginea profesiei de avocat, a anunţat decanul organizației, Ilie Iordăchescu.

Măsura înseamnă excluderea din profesia de avocat.

„A fost imaginea profesiei de avocat lezată şi, ca atare, Consiliul a ţinut cont de acest aspect”, a explicat Ilie Iordăchescu, după ședința în care fostul premier a fost exclus din Barou.


Decizia poate fi atacată la Consiliul Uniunii Naţionale a Barourilor din România și vine la mai puțin de trei luni de când același Consiliu a stabilit, pe 21 octombrie 2013, că Adrian Năstase poate rămâne avocat, întrcât faptele care au stat la baza condamnării la doi ani de închisoare, în dosarul Trofeul calității, nu au afectat calitatea de avocat.

De data aceasta avem de-a face cu o ”nouă conjunctură”, a explicat Ilie Iordăchescu, referindu-se la ultima condamnare, de patru ani închisoare cu executare, condamnare pe care Adrian Năstase a primit-o, pe 6 ianuarie, în dosarul Zambaccian.

Tot în şedinţa de luni a Consiliului Baroului Bucureşti s-a decis şi excluderea din profesia de avocat a lui Cătălin Voicu, fost parlamentar PSD, care execută o pedeapsă de şapte ani de închisoare pentru fapte de corupţie. A fost amânată soluţionarea cazului Florin Costiniu, fost judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare în dosarul de corupţie al lui Cătălin Voicu.

Adrian Năstase, condamnat pentru șantaj și luare de mită în formă continuată, se află în perioada de carantină, urmând să-și ispășească pedeapsa la Penitenciarul Jilava.


În dosarul trofeul calității, fostul premier a primit o pedeapsă de doi ani cu executare și a stat în închisoare opt luni, deoarece are peste 60 de ani, ceea ce reduce la o treime perioada de detenție.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: