marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 iunie, 2012

Renegocierea contractelor bilaterale ale Hidroelectrica va fi finalizată în luna iulie 2012 iar primul contract, cel cu compania Europec, a fost deja denunţat, a declarat marţi, pentru AGERPRES, administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, partener în cadrul companiei Euro Insol.

‘Am denunţat primul contract analizat – Europec. Vor urma celelalte. Toate vor fi renegociate, totul se va termina în trei zile, în luna iulie’, a afirmat Remus Borza.

Prejudiciul adus Hidroelectrica prin contractul cu firma Europec se ridică, potrivit administratorului judiciar, la 118 milioane lei, compania având, totodată, întârzieri la plata către Hidroelectrica.


‘Diferenţa dintre preţul de referinţă şi cel din contract este de 118 milioane lei. Totodată, Europec nu a efectuat plăţi pentru energia contractată de la începutul anului 2012’, a afirmat Borza.

Furnizarea energiei electrice pentru Europec se va opri marţi noapte, de la ora 00.00. ‘Decizia va intra în vigoare şi va produce efecte din această noapte, de la ora 24.00, când va fi deconectat de la sistem’, a adăugat Remus Borza.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Tribunalul Bucureşti a admis, în 20 iunie, cererea Hidroelectrica de a intra în insolvenţă. Compania şi-a solicitat insolvenţa în data de15 iunie 2012 iar potrivit preşedintelui Consiliului de Administraţie al societăţii, Remus Vulpescu, deschiderea procedurii de insolvenţă a Hidroelectrica nu urmăreşte falimentul sau naţionalizarea societăţii, ci reorganizarea unei companii care nu mai are lichidităţi.

Acţionarii Hidroelectrica sunt statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, care deţine 80,0561% din capital, şi Fondul Proprietatea. Compania asigură o treime din totalul cantităţii de energie produsă în România.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: