joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 martie, 2022

Administrația Biden a autorizat exporturi suplimentare de gaz natural lichefiat de la Cheniere Energy, aprobări care pot ajuta Europa să facă față crizei energetice agravate de invazia Ucrainei de către Rusia, transmite Euractiv.

Aprobările permit terminalelor Cheniere Sabine Pass, Louisiana și Corpus Christi, Texas, flexibilitatea de a exporta echivalentul a 0,72 miliarde de metri cubi pe zi de GNL în orice țară cu care Statele Unite nu au un acord de liber schimb, inclusiv toate Europa.

Înainte de invazia Rusiei din 24 februarie, în Ucraina, Statele Unite au discutat cu țările exportatoare de GNL și cu companiile din acest sector potențiale planuri de urgență pentru menținerea fluxului de combustibil către Europa. Rusia furnizează între 30% și 40% din gazul european.


„Această autorizație va permite flexibilitate operațională suplimentară pentru noi și clienții noștri în această perioadă crucială, dar și în deceniile următoare”, a anunțat Cheniere.

Parlamentarii americani și grupurile comerciale din industria energetică au cerut administrației Biden să intensifice exporturile de gaze naturale și petrol către aliați, în contextul în care Europa se confruntă cu o criză energetică exacerbată de invazia Ucrainei de către Rusia.

Eforturile Casei Albe de a stimula exporturile de GNL din SUA au decurs lent din cauza preocupărilor legate de impactul asupra schimbărilor climatice, potrivit unor surse guvernamentale.

Statele Unite ale Americii sunt acum cel mai mare exportator global de GNL și se așteaptă să exporte cu 20% în plus față de nivelurile actuale până la sfârșitul acestui an, pe măsură ce va crește capacitatea disponibilă.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: