vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iulie, 2021

valeriu gheorghitaPersonalul medical și persoanele vulnerabile ar putea fi vaccinate cu a treia doză împotriva Covid-19 începând din luna septembrie, în contextul creșterii numărului infectărilor cu tulpina Delta, a declarat marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale. Conform acestuia, România se află la debutul celui de-al patrulea val al epidemiei.

decizie umează să fie luată în septembrie, iar administrarea ar putea începe imediat, la opt luni de la debutul campaniei de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, a mai explicat oficialul.

Principalele declarații făcute pe acest subiect de Valeriu Gheorghiță, în cadrul conferinței săptămânale privind vaccinarea:

  • „Există discuții în momentul de față legat de administrarea rapelului, sau cum este cunoscut, ca cea de-a treia doză, la persoanele care au un risc crescut de expunere – personalul medical și social și persoanele care se află în evidență cu boli cronice, respectiv persoanele cu vârsta peste 65 de ani”.
  • „Este foarte probabil ca din luna septembrie să avem această decizie. Practic, ar veni la 8 luni de la debutul campaniei de vaccinare”.
  • „Este foarte probabil să luăm în considerare istoricul trecerii prin boală. Practic, o persoană care are istoric de trecere prin boală și a fost vaccinată cu două doze nu mai are neapărat indicație de a face rapelul cu cea de-a treia doză, având în vedere că trecerea prin boală este un element important în activarea răspunsului imun”.

Anunțul vine în condițiile în care numărul de infectări cu varianta Delta este în creștere în România – în ultima săptămână au fost înregistrate 26 de noi cazuri de infecție cu această tulpină, iar numărul deceselor provocate de această variantă a urcat la cinci, toate victimele fiind persoane nevaccinate.

Până în 25 iulie au fost înregistrate 127 de cazuri de îmbolnăvire cu mutația Delta.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu variantă Delta din numărul total al cazurilor identificate cu variante virale de îngrijorare are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la peste 6,8%, în săptămâna 29. Am observat o creștere de circa 5 ori a numărului de cazuri confirmate cu variantă Delta”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Statistica tulpinii Delta:

  • 50% dintre cazuri se află în 28 de focare, dintre care 22 sunt de familie, iar 6 de colectivitate
  • 42 de cazuri, adică 33%, nu au legătură epidemiologică cu focarele, ceea ce poate însemna că există transmitere comunitară
  • cele mai multe cazuri, 31, au fost înregistate în București, urmat de Argeș (23), Ilfov (19) și Bacău (17).

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: