marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 decembrie, 2021

Sancţiunile internaţionale, restricţiile bancare şi refuzul comunităţii internaţionale de a recunoaşte guvernul taliban împiedică activitatea agenţiilor umanitare în Afganistan, scrie DPA citată de Agerpres.

Directoarea pentru Afganistan a Comitetului Internaţional de Salvare (IRC), Vicki Aken, spune că sancţiunile internaţionale provoacă probleme grave în ceea ce priveşte plata personalului şi acoperirea costurilor operaţionale.

După ce talibanii au pus mâna pe putere în august, ţările donatoare au încetat plăţile ajutoarelor, rezervele băncii centrale afgane au fost îngheţate şi transferurile bancare internaţionale către ţară au fost suspendate.


O organizaţie poate retrage în prezent maximum 25.000 de dolari pe lună din contul său bancar. Însă IRC are nevoie de 400.000 dolari numerar pe săptămână pentru a-şi finanţa activitatea.

A durat cel puţin o lună pentru a găsi modalităţi de a aduce bani în ţară şi a putea finanţa personalul şi activităţile, spune Vicky Aken, adăugând că trebuie găsită o soluţie la criza bancară.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

O altă provocare este că deşi guvernul taliban nu este recunoscut la nivel internaţional, el este încă autoritatea cu care agenţiile de ajutor trebuie să trateze.

ONG-urile îşi pun acum întrebarea dacă ar trebui sau nu să continue să plătească taxe în Afganistan, în timp ce unii donatori îndeamnă la refuz.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: