joi

2 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 iunie, 2017

Volkswagen le va oferi clienților din UE care au achiziționat autovehicule diesel o garanție extinsă pe doi ani, dar nu și compensații financiare asemănătoare celor acordate în SUA, scrie Reuters, după finalizarea, miercuri, a negocierilor dintre Comisia Europeană și reprezentanții companiei.

În pofida faptului că VW a recunoscut în SUA falsificarea emisilor de noxe, compania a susținut în timpul negocierilor cu oficialii europeni că nu a încălcat legile comunitare și de aceea nu consideră necesare vreo schemă de compensare a clienților.

Spre comparație, în SUA, compania a stabilit plata unor despăgubiri cuprinse între 5.000 și 10.000 de dolari, în funcție de valoarea vehiculelor, pentru fiecare posesor de automobil din seriile cu softuri care păcălesc emisiile de noxe.


Aceasta nu înseamnă că posesorii de astfel de mașini nu vor primi totuși despăgubiri – ei le vor putea obține în instanță, unde s-au anunțat deja mai multe procese colective.

Potrivit Financial Times, aproximativ de 180.000 de europeni proprietari de modele VW care sunt echipate cu motoare cu probleme s-au constituit într-un grup care va iniția împreună o acțiune în instanță împotriva Volkswagen.

Stuart Pearson, analist al Exane BNP Paribas, afirmă pentru FT că un eventual proces colectiv declanșat în Europa împotriva VW are puține șanse de reușită.

Grupul consumatorilor nemulțumiți de calitatea produselor VW, cel care vrea să inițieze acțiunea colectivă, a fost înființat în Olanda în octombrie 2015 și se numește ”Stichting Volkswagen Car Claim Foundation”.


Reprezentanții grupului spun că au încercat anterior, fără succes, să ajungă la o înțelegere cu reprezentanții VW.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: