marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 decembrie, 2019

Premierul Boris Johnson deschide azi a doua rundă de  dezbateri din Camera Comunelor asupra Acordului de ieșire al Marii Britanii din UE, vineri fiind ziua în care se va da și un vot pe acest acord. Cum conservatorii au majoritate confortabilă după alegerile in 12 decembrie, cabinetul este convins că acest acord va fi în fine aprobat, scrie The Guardian.

În aceste condiții, premierul Boris Johnson a decis ca în ianuarie să fie desființat și Departamentul Brexit care a funcționat în cadrul guvernului, iar Huffington Post scrie că premierul a ordonat subordonaților să nu mai folosească nici măcar cuvântul ”Brexit” după data de 31 ianuarie 2020.

În legătură cu ”divorțul” de Marea Britanie, vicepreședintele Parlamentului European Pedro Silva Pereira a declarat BBC că oficialii din Bruxelles se așteaptă ca procesul de ratificare al acordului să fie finalizat până la data de 29 ianuarie 2020.


Întrebat dacă acordul comercial cu Marea Britanie poate fi încheiat până la sfârșitul anului 2020, când se încheie și perioada de tranziție impusă Marii Britanii, Pedro Silva Pereira a afirmat: ”Avem la dispoziție o perioadă foarte scurtă. Să negociezi un acord atât de complex în numai 11 luni este fără precedent, mai ales că renunțăm la un sistem atât de integrat- nu există comparație cu acorduri deja încheiate de UE. Problema fundamentală la care trebuie să răspundem este legată de nivelul până la care vom duce de-reglementarea. Declarația politică care a însoțit acordul de retragere a fixat o țintă ambițioasă a reșațiilor comerciale cu tarife zero și cote zero, dar asta nu o putem atinge decât dacă reușim să păstrăm aceleași reguli…”


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: