vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 februarie, 2020

Pacienții români care au nevoie de transplant pulmonar și nu pot fi operați în România vor putea beneficia în Franța de aceste intervenții comune, conform unui acord semnat de ministrul român al Sănătății,  și omologul său francez.

Victor Costache a vizitat, marți, Spitalul Universitar Foch din Franța, unul dintre cele mai importante spitale din Europa, care și-a dat acordul să primească pacienți români pentru efectuarea de transplant pulmonar.

„Ne-am înțeles cu specialiștii și conducerea unității medicale să preia cazurile grave, complexe, care necesită transplant pulmonar și care nu se pot rezolva în Romania. Mai mult, vom deschide cu medicii francezi un program de pregătire pentru specialiștii români în domeniul transplantului și al chirurgiei oncologice „, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.


Ministerul Sănătății din România și Ministerul Solidarității și Sănătății din Franța urmează să semneze un Medorandum de Înțelegere pentru domeniul medical.

Documentul prevede încheierea de parteneriate, schimb de experiență și bune practici în domenii sensibile precum marii arși, transplant pulmonar, chirurgie cardiacă pediatrică.

În România, primul transplant pulmonar a fost realizat în anul 2018, la Spitalul Sfânta Maria din București. De atunci, la respectiva unitate au avut loc opt transplanturi.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: